زبان مردم شوروی

زبان مردم شوروی

صدها زبان در اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت. اگر می خواهید وسعت جغرافیایی شوروی سابق را تصور کنید کافیست که بدانید بعد از جدا شدن بسیاری از کشور ها و تبدیل شدن شوروی به روسیه فعلی ، کشور روسیه همچنان بزرگترین و پهناورترین کشور دنیا به حساب می آید . تصور کنید قبل از این جدایی چه مقدار سرزمین و فرهنگ در مرزهای جغرفیایی کشور شوروی وجود داشتند. زبان مردم شوروی از سال ۱۹۱۸ نسبت به موقعیت جغرافیایی مشخص می شود و هر منطقه ای می توانست نسبت به شرایط خود از الفبای Cyrillic ، لاتین و یا عربی استفاده کند. اما در سال ۱۹۶۰ قوانین آموزشی تغییر کرد و آموزش بیشتر به زبان روسی صورت می گرفت. آموزشگاه زبان ایران آکسفورد زبان مردم شوروی را به صورت کلی در زیر بیان می کند.

زبان مردم شوروی
زبان مردم شوروی

اما زبان مردم شوروی را می توان به چند بخش اصلی تقسیم بندی کرد:

در بخش اروپایی شوروی زبان های روسی ، بلاروسی و اکراینی حکمفرما بودند.

در بخش های بالتیک زبان های استونیایی ، فنلاندی و …

در بخش های دیگر زبان های ارمنی ، آذری و گرجستان

قسمت هایی از زبان مردم شوروی را ترکی استانبولی تشکیل می داد و یا زبان هایی از خانواده اورالیک در آن نقش داشتند به جز زبان تاجیکی که جزو زبان های ایرانی طبقه بندی می شود.

نکته جالب درمورد USSR یا شوروی این بود که تبعیض زبانی ممنوع بود و بیش از ۱۲۰ زبان مختلف در این کشور استفاده می شدند. اگرچه تقریبا تمام کار های اداری و سیاسی کشور با زبان روسی انجام می گرفت. نمی توان از ذهن دور کرد که مطمئنا این وسعت جغرافیایی بسیار نیاز به اتحاد داشت و همین هم باعث می شد که مردم مناطق مختلف چه به دلخواه خود و یا به اجبار زبان روسی را نیز علاوه بر زبان مادری خود یاد بگیرند. شاید همین نکته باعث شده که همین حالا هم در کشور هایی همانند گرجستان و … زبان روسی زبان بسیار مهمی تلقی می شود.