آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به این نکته اشاره می کند که در مغز کسانی که زبان یاد می گیرند چه تفاوتی وجود دارد؟ اگر این سوال برای شما هم در حال یادگیری زبان هستید.

در مغز کسانی که زبان یاد می گیرند چه تفاوتی وجود دارد؟
تحقیقی جدید که از ابزارهایی مانند ارتعاش مغناطیسی و اصول علم عصب شناسی استفاده میکند به دانشمندان کمک کرده است که تغییرات اصلی را در مغز موقع یادگیری زبان خارجی و ارتباطش با دوزبانگی شناسایی کنند. امروزه، ما قادر هستیم تا تمام رازهای مغز دوزبانه را آشکار کنیم.
در مغز شخص دوزبانه چه میگذرد؟
تحقیق انجام شده توسط محققین روانشناسی از دانشگاه لوند، سوئد، گروهی از افراد جوان را از آکادمی مترجم نیروی ارتش سوئد جمع کرد تا مغز آنها را قبل و بعد از دریافت آموزش فشرده در زبانهای خارجی ارزیابی کند (در میان آنها روسی و عربی بودند). به مدت ۱۳ ماه، آنها از نداشتن هیچ دانشی دربارهی زبان به روان صحبت کردن رسیدند.
برای گروه کنترل، محققین گروهی از شاگردان داشتند که در پزشکی و علوم شناختی تحصیل میکردند، و موضوعات دیگر را به طور فشرده در دوره ی ۱۳ ماهه مطالعه کردند؛ آنها اصلاً هیچ زبانی مطالعه نکرده بودند. هر دو گروه قبل و سه ماه بعد از ترم فشرده تحت دستگاه امآر.آی قرار گرفتند.
نتایج شگفتانگیز بودند، ساختار مغز گروه کنترل شده دست نخوده باقی ماند، در حالی که نواحی مخصوصی از مغز زبانآموزان رشد داشت. این نواحی هیپوکامپ بودند، ساختار مغز مرتبط با کسب دانش جدید و هماهنگی فضایی، و سه ناحیهی قشر عصبی.
بر اساس صحبتهای جوهان مورتنسون از دانشگاه لوند؛ نواحی مشخصی از مغز بسته به سطح شایستگی و کمیتی که این زبانآموزان به کار میبندند، با درصدهای مختلفی رشد میکند. بنابراین دانشآموزانی که تجربهی رشد بیشتر هیپوکامپ و نواحی قشر عصبی- که به یادگیری زبان مرتبط است- را داشتهاند، آنهایی هستند که در مقایسه با دانشجوهای دیگر به بالاترین سطح تواناییهای زبانی رسیدند.
در مورد دانشآموزانی که باید در طول فرایند یادگیری زبان تلاش بیشتری میکردند، میتوان گفت که آنها کسانی بودند که رشد بیشتری در نواحی مربوط به مهارتهای حرکت و نواحی قشر عصبی تجربه کردند.