۴ گروه اصلی زبان های دنیا

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به ۴ گروه اصلی زبان های دنیا اشاره می کند که می توانید با کمک آن زبان های که در یک گروه هستند برای یادگیری آسان تر انتخاب کنید. پس با ما باشید.

4 گروه اصلی زبان های دنیا
4 گروه اصلی زبان های دنیا

به ۴ گروه اصلی زبان های دنیا توجه کنید:

۱- زبانهای مشابه رومی

زبان‌های رومی یک نوع از لاتین است. زبان‌های رومی شامل فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، پرتغالی و رومانیایی هستند. بله رومانیایی، با اینکه از لحاظ جغرافیایی در فاصله‌ای دور قرار دارد به سایر این زبان‌های رومی مربوط است.

درجه‌ی قابلیت فهم میان جفت‌های زبانی به شدت متغیر است.

بیشترین میزان قابلیت فهم در زوج زبانی اسپانیایی و پرتغالی قرار دارد. شبکه‌های تلویزیونی در برخی موارد حتی میان این دو زبان ترجمه هم نمی‌کنند در عوض فرض را بر این می‌گذارند که مخاطبین اسپانیایی‌زبان، پرتغالی را متوجه می‌شوند و مخاطبین پرتغالی‌زبان متوجه زبان اسپانیایی می‌شوند.

احتمالاً قابل توجه‌ترین تفاوت بین دو زبان در تلفظ آن‌ها است.

سایر زبان‌های رومی نیز تا حدّی قابلیت فهم متقابل دارند. زبان‌های رومی ایتالیایی و اسپانیایی نیز شباهت‌هایی اضافی دارند. رویهم رفته این مقاله اعلام می‌دارد که زبان اسپانیایی مخصوصاً برای متکلمین سایر زبان‌های رومی قابل فهم است.

رومانیایی کمترین شباهت را با خواهر/ برادرهای خود دارد و لذا متوجه شدنِ آن برای گویشوران سایر زبان‌های رومی سخت‌تر است.

بر اساس مقایسه‌ی فهرست لغات زبان‌ها، زبان‌های رومی اظهار می‌دارند که بسیاری از زبان‌های رومی از آنچه فکر می‌کنید شباهت بیشتری به هم دارند. بین این زبان‌ها لغت‌های مشابه بسیاری وجود دارد. این شامل ۷۰ درصد از کلمات میان ایتالیایی و رومانیایی و میزان ۸۹ درصدیِ زیادی بین اسپانیایی و پرتغالی و ایتالیایی و فرانسوی است. اگر می‌خواهید خودتان شباهت‌ها را ببینید، می‌توانید واژگان را به صورت کنار هم در سایت‌های ielanguages.com’ که به فهرست‌های لغات زبان رومی اختصاص دارد، مقایسه کنید.

۲- زبانهای مشابه ژرمنیک

خانواده‌ی زبان‌ ژرمنی از لحاظ جغرافیایی، مرکز تا شمال نقشه را پوشش می‌دهد. آن‌ها همه از زبان پورتو- ژرمنی ریشه می‌گیرند که حدود سال ۵۰۰ قبل از میلاد مسیح در شمال اروپا صحبت می‌شد.

زبان‌های ژرمنی به اندازه‌ی زبان‌های رومی، قابلیت فهم متقابل ندارند. برخی از گویش‌های شمالی و جنوبی آلمانی اصلاً قابلیت فهم مقابل ندارند.

با اینکه میزان قابلیت فهم متقابل آن‌ها از زبان‌های رومی به میزان قابل توجهی کمتر است اما آلمانی، انگلیسی، هلندی و آفریکانز همپوشانی‌هایی هم دارند، مخصوصاً در نوشتار. به این گروه از زبان‌ها همچنین «وست ژرمنیک» نیز می‌گویند.

از آنجا که آفریکانز از هلندی مشتق شده است، احتمالاً باید موجب تعجب نباشد که این دو زبان تا حدّ زیادی قابلیت فهم متقابل دارند. آلمانی و هلندی هم با اینکه تنها تا بخشی قابلیت فهم متقابل در صورت نوشتاری‌شان دارند اما از شباهت‌هایی نیز برخوردار هستند. خودتان با تماشای فهرست مقایسه‌ایِ واژگان زبان‌های ژرمنیک در سایت ielanguages.com می‌توانید ببینید. یکسری شباهت‌های شگفت‌انگیز همچوم ساختار جمله و ترتیب کلمات میان آلمانی و انگلیسی وجود دارد.

پس با اینکه زبان‌های آلمانی میزان زیادی قابلیت فهم مشترک دارند اما همچنان برخی واژگان و قوانین گرامری دارند که آن‌ها را شبیه می‌سازند.

۳- زبانهای مشابه اسکاندیناویایی

زبان‌های اسکاندیناویایی با اینکه از لحاظ فنی در گروه ژرمنیک شمالی هستند، خیلی بیشتر به هم شبیه هستند تا به سایر زبان‌های ژرمنیک.

دانمارکی، نروژی، سوئدی و ایسلندی همگی زبان‌های اسکاندیناویایی محسوب می‌شوند. با اینحال دانمارکی، نروژی و سوئدی نسبتاً نزدیکی زیادی دارند و ایسلندی فاصله‌ی بیشتری از آن‌ها دارد.

شورای اروپای شمالی اعلام کرده است با اینکه کمی درک متقابل وجود دارد اما به نظر می‌رسد که این میزان تا حدّ زیادی بین گروه‌های گویشوران متفاوت باشد. برای مثال نروژی‌های جوان به خاطر آشنایی‌شان با گویش‌ها بیشتر می‌توانند زبان‌های اسکاندیناویایی را متوجه شوند. دانمارکی‌های جوان از طرف دیگر، در فهم زبان‌های اسکاندیناویایی دیگر به مراتب مشکلات بیشتری دارند. دوباره می‌گوییم که خودتان می‌توانید این‌ها را در فهرست‌های واژگان مقایسه‌ای زبان‌های اسکاندیناویایی در سایت ielanguages.com ببینید.

۴- زبانهای مشابه اسلاویک

خانواده‌ی زبان‌های اسلاویک گروهی بزرگتر از زبان‌ها است که از درون اروپای شرقی و مرکزی پخش شده است. تصور می‌شود که این گروه زبانی از قرون میانه و از زبان پروتو اسلاویک ریشه گرفته است.

این‌ها شامل روسی، اوکراینی، بلاروسی، لهستانی، بلغاری، صربی، کروواسیایی، بوسنیایی، اسلونیایی، مقدونیه‌ای، چک و اسلواکی می‌شود. این زبان‌های در ادامه به زیرگروه‌هایی تقسیم می‌شوند:

گروه شرقی عبارتست از روسی، اوکراینی و بلاروسی.

گروه غربی عبارتست از چک، اسلواکی و لهستانی.

گروه جنوبی عبارت است اط بلغاری، مقدونیه‌ای و زبان‌های صربی- کروواسیایی مانند صربی، کروواسیایی و بوسنیایی.