۶ راه یادگیری زبان وقتی احساس سرخوردگی می کنید

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به شما ۶ راه یادگیری زبان وقتی احساس سرخوردگی می کنید را نشان می دهد تا اگر احساس می کنید نمی توانید زبان یاد بگیرید.

6 راه یادگیری زبان وقتی احساس سرخوردگی می کنید
6 راه یادگیری زبان وقتی احساس سرخوردگی می کنید

به این ۶ راه یادگیری زبان وقتی احساس سرخوردگی می کنید

۱- چیزی بخوانید که توسط کسی که به شما الهام می‌بخشد نوشته شده است

حتی وقتی احساس هیجان در یادگیری یک زبان می‌کنید، بعضی روزها آن آتش زیر شکمتان از روشن شدن اجتناب می‌کند.

اگر خیلی احساس فقدان انگیزه داشته باشم، به سراغ وبلاگ، مقاله یا کتابی نوشته شده توسط فردی می‌روم که به من الهام می‌بخشد مانند استیو کامب یا مت کپنس.

همزمان که می‌خوانم با موفقیت‌شان تشویق می‌شوم. شروع به فکر کردن می‌کنم: «چه چیز من را از انجام کار مشابه باز می‌دارد؟» این افراد مخلوقاتی جادویی نیستند- آدم‌های عادی هستند، دقیقاً مثل من و شما. تنها تفاوت اینست که به خود هدفی داده‌اند و در راستای آن ذره ذره کار کرده‌اند تا آنچه را برایش شروع کردند کسب کنند.

آگاهی از این به من انگیزه می‌دهد تا شروع به کار کردن به سمت اهداف خودم کنم. معمولاً به اندازه‌ی کافی رغبت دارم که از همان اول با پا مستقیم بپرم در حالت مطالعه.

۲- وقت تلف کردن اینترنتی را متوقف کنید

وقت یادگیری است و شما مشتاق شروع کردن هستید! رایانه‌ی‌تان را روشن می‌کنید، دستتان روی کیبورد است و آماده‌ی پروازید.

بعد فکر می‌کنید:

شاید فقط خیلی سریع نگاهی به ایمیل‌هایم بیندازم.

یک ساعت بعد صندوق ورودی خود را مرتب کرده‌اید، یک فهرست پخش جدید در اسپاتیفای درست کرده‌اید، دوستانتان را در فیسبوک تعقیب کرده‌اید و سر راست ده دقیقه هم صرف فکر کردن به این کرده‌اید که ۱۷ دلار بی‌نام و نشان در صورتحساب بانکتان چه می‌تواند باشد.

این یک ساعت کامل است که در غیر اینصورت می‌توانست صرف یادگیری قیدها، تمرین تلفظ، صحبت کرن با یک شریک مبادله‌ی زبانی … هر چیزی به جز وقت تلف کردن در اینترنت شود.

در دنیایی که محدوده‌ی توجه فردی آنقدر کم و در حد نُه ثانیه طول می‌کشد، به طرز غیر قابل باوری چالش‌ برانگیز است تا خود را انگیزه دهید که بر روی یک وظیفه‌ی در دست تمرکز کنید.

البته قشنگ خواهد بود که تنها از کمی خودکنترلی استفاده کنید. با اینحال گاهی اوقات کمی کمک اضافی نیاز داریم.

اگر متوجه شدید که وقتی در اینترنت هستید به راحتی حواستان پرت می‌شود. نصب برنامه‌ای در جستجوگر خود را در نظر بگیرید که شما را مجبور به تمرکز بر روی کار  می‌کند. برنامه‌ی StayFocusd برای مرورگر وب کروم برای این کار عالی است. وقتی نصب شد می‌توانید تنظیمش کنید تا زمانی را که بر روی وبسایت‌های مشخصی صرف می‌کنید، محدود کند. برای مثال اگر باید هر روز به خودم ده دقیقه در فیسبوک اختصاص بدهم، بعد از اینکه به سر حد زمان اجازه داده شده رسیدم، برنامه‌ی StayFocusd فیسبوک را بلوکه خواهد کرد تا روز بعد. اگر به جای کروم از فایرفاکس استفاده می‌کنید، برنامه‌ی Leechbox دقیقاً کار مشابه را انجام خواهد داد.

۳- مداد را روی کاغذ قرار دهید

چرا یک قدم جلوتر نروید و کلاً بیخیال رایانه نشوید؟ دستنویسی نشان داده است که راهی مؤثرتر برای یادگیری است. به این خاطر است که هرچه آهسته‌تر بنویسید، احتمال بیشتری برای جذب اطلاعات دارید.

کارهایی که می‌توانید با مداد و کاعذ انجام دهید شامل این‌ها می‌شوند:

  • درست کردن فلش کارت‌ها
  • نامه‌نگاری با یک رفیق مکاتبه‌ای در زبات مقصدتان
  • درست کردن متنی برای تماس اسکایپ بعدی‌تان با شریک مبادله‌ی زبانی‌تان
  • یادداشت برداری از یک فیلمی که به زبان مقصدتان تماشا می‌کنید.

۴- برای خود مأموریت‌های واقع‌گرایانه‌ی کوچک تنظیم کنید

افراد بسیار زیادی شروع به یادگیری یک زبان می‌کنند، سپس پیش از دستیابی به سلیس صحبت کردن، جا می‌زنند. چرا این اتفاق می‌افتد؟ غالباً به این خاطر است مه مأموریت یادگیری زبان‌آموزی خود را بدون هیچ هدف واضحی آغاز می‌کنند.

به طرز شگفت‌آوری آسان است که از یاد گرفتن جا بزنیم- یا حتی در شروع به یادگیری شکست بخوریم- وقتی هدف واضحی ندارید. اگر هدفتان همراه با افکاری مثل «فلان و فلان زبان را در زمانی یاد بگیر» همراه باشد. این هدف بسیار بزرگ است. همچنین ضرب‌العجلی هم ندارد. به هر دوی این دلایل، کشنده‌ی انگیزه است.

یک خانه از چیدن صدها لایه آجر ساخته می‌شود. یادگیری زبان هم خیلی شبیه این است. به همین دلیل است که پیشنهاد می‌کنم مأموریت‌های کوچک تنظیم کنید.

به خود هدفی بدهید که می‌توانید این هفته آن را کسب کنید. هدفتان می‌تواند این‌ها باشد:

  • یادگیری ۲۰ کلمه‌ی جدید در هر روز در Anki
  • پیدا کردن یک شریک مبادله‌ی زبانی
  • برقرای مکالمه درباره‌‌ی غذاهای مورد علاقه‌ی‌تان

مهمترین چیز اینست که چیزی داشته باشید که به سمتش کار می‌کنید و می‌توتنید به طور واقع بینانه‌ای در هفت روز کسبش کنید.

تقویت کننده‌ی اضافی برای انگیزه می‌خواهید؟ هر هفته مأموریت‌های کوچک خود را بنویسید، سپس جایی آن را به نمایش بگذارید که هر روز می‌بینید.

۵- اول سبزیجاتتان را بخورید

جنبه‌هایی از یادگیری زبان وجود خواهد داشت که بیشتر از بقیه دوست دارید. بعضی از مردم در مورد ریدینگ و رایتینگ مثل ماهی در آب هستند اما از اسپیکینگ وحشت دارند. بقیه در مکالمات شیرجه می‌زنند اما هرگز اگر مجبور نباشند کتاب دستور زبانی بلند نمی‌کنند.

تشخیص دهید چه چیزی را بیشتر و کمتر از همه درباره‌ی یادگیری زبان دوست دارید. سپس در شروع جلسه‌ی یادگیری‌تان وقتی رسیده و آماده‌ی رفتن هستید، بر روی آن جنبه‌هایی که به نظرتان سخت‌ترین هستند تمرکز کنید.

کارهای سخت را با اول انجام دادن آن کامل کنید، و انگیزه‌ای‌ اضافی برای بخش‌هایی از یادگیری زبان که لذت می‌برید، خواهید داشت.

۶- وقتی خوب کار می‌کنید به خود جایزه دهید

یادگیری یک زبان پاداش خودش است. با اینحال همه‌ی ما هر از چندگاهی به محرک اضافی نیاز داریم.

احتمالاً کفش‌های ورزشی‌تان برای پوشیدن کمی بد به نظر می‌رسند. مایلید که جفتی جدید بخرید و تصمیم می‌گیریدوقتی به دستاوردی مشخص در درس خواندن خود دست یافتید با آنها به خود جایزه دهید.

برای مثال ممکن است در تلاش برای دستیابی به سطح CEFR از A2 باشید. وقتی که کسب شد نه تنها خود را با احساس موفقیت پاداش می‌دهید بلکه می‌توانید به بیرون بروید و آن کفش‌های کتانی که چشم‌تان دنبالشان بوده است را بخرید. لیاقتشان را دارید!

این به عنوان محرکی اضافی کار خواهد کرد که باعث شود قدم به قدم در راستای کسب روان صحبت کردن کار کنید.