۸ نکته طلایی در یادگیری لغات زبان

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به شما ۸ نکته طلایی در یادگیری لغات زبان را نشان می دهد که اگر به آنها توجه کنید مطمئنا بازده یادگیری لغات را بسیار افزایش می دهید.

8 نکته طلایی در یادگیری لغات زبان
8 نکته طلایی در یادگیری لغات زبان

لیستی از ۸ نکته طلایی در یادگیری لغات زبان

واژگان هسته‌ی زبان است. آن را یاد می‌گیریم تا دنیای اطرافمان را بهتر توصیف کنیم، تا بتوانیم افکارمان، نظراتمان و احساساتمان را صحیح‌تر بروز دهیم، و تا بتوانیم آهنگ آن‌چه را می‌گوییم انتخاب کنیم. اما چگونه واژگان را به طور مؤثری یاد بگیریم؟

هر زبان‌آموزی شیوه‌ی دلخواه خود ر در یادگیری لغات دارد که برایش کار می‌کند. در زیر خلاصه‌ای از ده مقاله که مؤثرترین شیوه‌های یادگیری واژگان را مورد بحث قرار می‌دهند به طور خلاصه خواهید یافت. همچنین پاراگراف اضافه‌ای در پایان همین صفحه هست که به نصیحت از ۳۸ متخصص زبان درباره‌ی چگونگی یادگیری مؤثر زبان لینک شده است.

۱- تکرار فاصله‌دار و شیوه‌ی «فهرست طلایی»

از برنامه‌ی ‘spaced repetition’ در هنگام یادگیری لغات استفاده کنید. تکرار فاصله‌دار شیوه‌ای است که واژگان را با وقفه‌هایی بین جلسات مروری خود، مرور می‌کنید. وقفه‌ها را بیشتر می‌کنید تا به مرحله‌ای برسید که دیگر نیاز به مرور لغات نداشته باشید.

۲- به کارگیری قوه‌ی تخیل‌تا برای یادگیری مؤثر واژگان

بنی لوییس درباره‌ی این صحبت می‌کند که چرا توانایی در تشخیص کلمات در یک زبان خارجی، کافی نیست- کلید در اینست که بتوانیم آن‌ها را وقتی نیاز به استفاده‌ی ‌شان در گفتار یا نوشتار دارید، از حافظه دوباره به دست آورید.

نکته‌ای که او به زبان‌آموزان می‌دهد اینست که از قوه‌ی تخیلشان استفاده کنند و داستان‌هایی مطرح کنند که توصیف کند چرا لغات این چنین هستند- برای مثال کلمه‌ی فرانسوی ‘gare’ چه ارتباطی به Garfield گربه دارد؟

۳- استفاده از گوگل برای یادگیری واژگان در متن

Martin Boehme در Powlyglot تشریح می‌کند که چگونه می‌توانید از گوگل و Google Images برای بررسی این قضیه استفاده کنید که آیا از لغات جدید در متن درست استفاده می‌کنید یا خیر. برای مثال اگر از کلمه‌ی فرانسوی ‘casque’ استفاده کنید، آیا مردم خواهند دانست که به جای ‘helmet’ درباره‌ی ‘headphones’ صحبت می‌کنید؟

۴- یادیارها و «کاخ حافظه»

«کاخ حافظه» تکنیکی است که شامل طراحی نقشه‌ی اشکوب و ایستگاه‌ها می‌شود- تعدادی پست در اینترنت را بررسی کنید تا بفهیمد برای چه هستند! و نگران نباشید- این تکنیک خیلی پیچیده نیست. چندزبانه‌ها می‌گویند که اگر بتوانید اتاق خواب خود را در ذهن ببینید، پس می‌توانید یک «کاخ حافظه» بسازید.

۵- یادگیری لغات و عبارات مرتبط

برخی افراد تکنیک‌هایی مانند ارتباط دادن آشنا و ناآشنا ، یادگیری لغات و عباراتی مرتبط با آن‌هایی که به تازگی یاد گرفته‌اید (برای مثال، آن‌هایی که ریشه‌ی یکسان دارند) و یادگیری چگونگی کارکرد لغات در متن‌های مختلف را پیشنهاد می‌کنند.

۶- یادگیری در زیر دوش و واقع‌گرا بودن

زبان‌شناسان درباره‌ی دفترچه‌های سنتی و تمرین‌های به همراه خودکار صحبت می‌کنند- بنویسید، ببینید، پوشش دهید، تکرار کنید. آن‌ها همچنین پیشنهاد استفاده از برگه‌های چسبی را در همه جا از جمله در زیر دوش‌تان می‌دهند!

۷- علاقه، تمرکز و درک مطلب

آقای Luca Lampariello در The Polyglot Dream درباره‌ی اینکه چگونه می‌توانیم ظرفیت حفظ کردن لغات جدید را در حافظه‌ی‌مان افزایش دهیم، بحث می‌کند. او در باره‌ی اهمیت تکرار و اینکه حافظه چگونه نیاز به تحریک شدن مداوم دارد، صحبت می‌کند. وی همچنین درباره‌ی نقش علاقه، توجه و قوه‌ی درک در فرآیند حفظ کردن لغات جدید صحبت می‌کند.

۸- نکات یادگیری واژگان از ۳۸ متخصص زبان

وبلاگ The Smart Language Learner نصیحت‌های ۳۸ نفر از متخصصین زبانی را درباره‌ی شیوه‌های مطلوب‌شان برای یادگیری زبان، فهرست کرده است. آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • مطالعه‌ی داستان‌های سرگرم‌کننده
  • استفاده از فلش‌کارت‌های هوشمند
  • یادگیری از طریق محتوای صوتی و موسیقی
  • شامل کردن یادگیری در برنامه‌ی روزانه‌ی‌تان
  • استفاده‌ی فوری از لغات جدید

مدیریت زبان برای یادگیری زبان

یک مانع که در هنگام یادگیری یک زبان خارجی بر سر راه شماست، فقدان وقت است. اما آیا مانعی واقعی است؟ نه همیشه.

گاهی اوقات آنچه می‌خواهید، زمانی بیشتر نیست بلکه راهی بهتر برای مدیریت زمانی است که دارید.