خلاصه کردن spoken text لیسنینگ PTE

نکات Summarize Spoken Text آزمون PTE

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به نکاتی برای خلاصه کردن spoken text لیسنینگ PTE می پردازد. اگر شما هم دوست دارید این نکات را بهتر بشناسید و در این بخش PTE بهترین نتیجه را بگیرید با ما همراه باشید.

PTE summarizing spoken test in listening
PTE summarizing spoken test in listening

به نکات خلاصه کردن spoken text لیسنینگ PTE توجه کنید:

لیسنینگ مهارت مهمی در زندگی روزانه است. خواه درکِ تعدادی دستور العمل باشد یا انتقال پیغام ها به بعضی افراد. مهم است بفهمید که لیسنینگ یکی از مهارت های اصلی برای عملکرد درست است. وقتی شما به یک کشور بومی انگلیسی زبان می روید، می شنوید که مردم به زبان انگلیسی صحبت می کنند. برای آشنا شدن با محل و کنار آمدن با مردم، شما مهارت های خوب لیسنینگ را لازم خواهید داشت.

امتحانات لیسنینگِ PTE دقیقاً مشابه هستند. ما به خصوص در این پست می خواهیم درباره ی تمرین خلاصه کردنِ spoken text بحث کنیم. اگر شما اسم تمرین و همچنین دستور العمل ها را با دقت بخوانید، متوجه خواهید شد که باید به یک صدای ضبط شده گوش کنید و خلاصه ی آن چه را که شنیدید بنویسید. یعنی توانایی های شما را برای گوش کردن و همچنین بیان نوشتاریِ آن چه که شنیدید می آزماید. اگر شما هنوز متوجه قضیه نشدید، یعنی هم مهارت های لیسنینگ و هم مهارت های رایتینگ شما را می آزماید.

دستور العمل ها به طور واضح ذکر می کنند که شما ۱۰ دقیقه برای نوشتن یک خلاصه به اندازه ی تقریباً ۵۰-۷۰ لغت زمان دارید. صدای ضبط شده می تواند بین ۶۰-۹۰ ثانیه باشد. پس، شما در اصل باید اطلاعات اصلی را از صدای ضبط شده استخراج کرده و  آن را در قالب لغات ارائه کنید. در این جا نکات و تکنیک هایی آورده شده است که شما می توانید برای اطمینان از دریافتِ حداکثر خروجی از این تمرین به کار گیرید.

برای دیدن آخرین کتاب های آزمون PTE، لینک اموزش PTE را دنبال کنید

نکات خلاصه کردن spoken text لیسنینگِ PTE

  1. با تمرکز به سخنرانی گوش کنید
  2. از دفترچه یادداشت قابل پاک کردن استفاده کنید
  3. ایده ی اصلی سخنرانی را به یاد بیاورید و یادداشت کنید
  4. یک جوابِ پیش نویس بنویسید
  5. گرامر، ساختار جمله، هجی و لغات را چک کنید

در اینجا به بایدها و نبایدهای اجرای این تکته ها می پردازیم. برای کسبِ بهترین نتیجه تمرینِ این نکات همیشه خوب است و حواستان به اشتباهات تکرار شونده ی خود باشد و یاد بگیرید که از آن ها اجتناب کنید.

با دقت به فایل صوتی گوش کنید

این تمرین در اصل یک تمرین لیسنینگ است. پس، شما باید با دقت کامل به صدای ضبط شده گوش کنید. به یاد داشته باشید که شما برای “شنیدن” تلاش نمی کنید، برای “گوش کردن” تلاش می کنید. در لیسنینگ شما باید به آن چه که گفته می شود توجه کنید، آن را فرا گیرید و اگر لازم بود قادر باشید تا آن چه را که گوش کردید بیان کنید.

پس، برای نوشتن هر لغتی که می شنوید عجله نکنید. انجام این کار باعث می شود تا هر چیزی را که گفته شد متوجه نشوید. در نتیجه، شما در نوشتن خلاصه به مشکل برمی خورید. همان طور که می دانید این یک تمرین ادغامی است، جواب شما به این تمرین روی نمره ی مهارت های نوشتاری تان هم اثر می گذارد. شما از روی محتوا، گرامر، هجی و لغات قضاوت می شوید.

بنابراین، همیشه در حالتی به سخن رانی گوش کنید که مجبور شوید آن را توضیح داده و در رابطه با آن یک خلاصه ی کوتاه از اطلاعات را به شخص ارائه دهید. به حافظه سپردن سخن رانی اجباری است چون شما باید خلاصه ای از آن چه که شنیده اید را ارائه دهید. همچنان که گوش می کنید، تلاش کرده تا تعدادی ارتباط با چیزهایی که می توانید به یاد آورید یا تجربیاتی که داشته اید پیدا کنید. تلاش کنید تا آن سناریو را در ذهن خود بسازید تا خاطره ی آن را برای مدت طولانی تری نگه دارید. شما به این روش در توضیح موضوع سخن رانی مشکلی نخواهید داشت و به راحتی هم می توانید سخن رانی را متوجه شوید.

اصلاً لازم نیست تا به طور سخت گیرانه همه ی اعداد یا داده ها یا مثال هایی را که می شنوید به یاد داشته باشید چون احتمالاً  نمی خواهد که آن را در خلاصه ی خود بنویسید. آن چه که شما باید بدانید موضوع اصلی یا ایده ی سخن رانی است که گویشور تلاش می کند تا توضیح دهد. در این جا فهمیدن سخن رانی کلید موفقیت است.

از آن دفترچه یادداشتِ قابل پاک کردن استفاده کنید

شما یک دفترچه یادداشتِ قابل پاک کردن همراه خود دارید تا طی امتحان یادداشت بردارید. از آن عاقلانه استفاده کنید. هر لغتی را که می شنوید ننویسید. لغات کلیدی را که می توانید متوجه شوید و فکر می کنید مهم هستند بنویسید. همچنان که شما به صدای ضبط شده گوش می کنید و جلو می روید، به طور خودکار متوجه می شوید که موضوع درباره ی چیست. پس، نوشتن لغات درست باید اولویت شما باشد. در حالی که شما به سراغ نوشتن می روید، مطئن شوید که با دست خطی خوانا می نویسید. گاهی شما نمی توانید دست خط بد خود را بخوانید. همچنین، مطمئن شوید که بعداً اختصاراتی را که نوشتید تشخیص دهید. به محض این که سخن رانی شروع شد بنویسید و این گونه هیچ چیزی از قلم نمی افتد.

همچنین هر ایده ی پشتیبان می تواند مفید باشد. واقعیت ها، تعریف ها یا لغاتی را بنویسید که منحصراً توضیح داده شده یا گفته می شوند. به اسامی، افعال و مفاهیم توجه کنید. همچنین می توانید به آهنگ صدا و تکیه هایی که کاربر اِعمال می کند توجه کنید تا از ضروری بودن اطلاعات سر در بیاورید.

ایده ی اصلی سخن رانی را به یاد بیاورید و یادداشت کنید

همان طور که در نکات قبلی گفته شد، مهم است که شما ایده ی اصلی سخن رانی را بنویسید. همچنین، وقتی شما به آن چه که گفته شده است به خوبی توجه کنید، به طور طبیعی موضوع را در یاد خواهید داشت. بعد از این که سخن رانی به پایان رسید، وقتی شما نسخه ی پیش نویس خود را می نویسید، فقط تلاش کنید تا جزئیات مهم سخن رانی را به یاد آورید. معنایش این نیست که شما ایده ی پشتیبان را نادیده می گیرید. همچنین به این معنا نیست که شما فقط باید به اطلاعات مخصوص توجه کنید.

برای مثال، دوست‌تان طی سخن رانی غایب بود و شما باید آن چه را که یاد گرفتید به او منتقل کنید. این مشابه همان است. شما باید بدانید آن اطلاعات اصلی که گویشور/سخنران منتقل کرد چه بود.

یک جواب پیش نویس بنویسید

یکی دیگر از نکات خلاصه کردن spoken text لیسنینگ PTE تهیه یک Draft مناسب است. به محض این که صدای ضبط شده به پایان برسد شمارش معکوس ۱۰ دقیقه ای آغاز می شود. فوری از آن چه که می خواهید بنویسید یک جواب پیش نویس آماده کرده و یادداشت کنید. شما از قبل یادداشت برداری کرده اید و حافظه تان تازه است، پس در ابتدا بدون نگرانی درباره ی تعداد لغات مجاز خلاصه را بنویسید. شما می توانید آن چه را که شنیده بودید به یاد بیاورید و نکات را مرتبط سازید. لغات کلیدی یادداشت شده در ایجاد یک تصویر واضح از آن چه که می خواهید بنویسید کمک کننده خواهند بود. مطمئن شوید که ایده ها را به بیان دیگر بنویسید. بدترین اشتباهی که می توانید مرتکب شوید نوشتن لغت به لغت هر چیز است. شما نباید دقیقاً همان لغات گفته شده را بنویسید.

تقریباً ۲-۳ دقیقه را به نوشتن این جواب پیش نویس اختصاص دهید. در حالی که جواب پیش نویس خود را آماده می کنید، مقدمه را شامل کنید و ایده را توضیح دهید. ایده ها را به هم مرتبط سازید.

گرامر، ساختار جمله، هجی و لغات را چک کنید

حالا که شما خلاصه را انجام داده اید، وقت صیقل دادن به آن است. ساختار جمله و گرامر را چک کنید. خلاصه را بخوانید و چک کنید که آیا روند، درست است یا نه یعنی ایده ها نباید بی ربط باشند. این جا نمره ی محتوای شما اهمیت دارد. پس، چند جمله بنویسید. زمان هایی را که می نویسید چک کنید. تلاش کنید تا لغات خوبی را شامل کنید. جمله ی شما باید یک اسم و فعل داشته باشد. استفاده ی درست از علائم نقطه گذاری ضروری است. چک کردن هجی یادتان نرود. حتی اگر شما عادت دارید تایپ کنید، باز هم می توانید مرتکب خطای هجی شوید. بنابراین، دو بار چک کردن همیشه خوب است.

تقریباً ۲-۳ دقیقه را به تصحیح جواب خود و ۲ دقیقه ی دیگر را به بررسی آن اختصاص دهید. برای ارائه ی جواب خود عجله نکنید. فقط یک دفعه آن را چک کرده و قبل از ۱۰ دقیقه ارائه اش کنید. هر لغتی را که نوشته اید چک کنید و تلاش کنید تا چیزی نزدیک به ۷۰ لغت بنویسید. چون در این جا نمره ی محتوا قضاوت می شود رساندنش به حد بالاتر خوب است.